dimecres, 14 de gener de 2015

Primera Guerra Mundial


Com ja es sap, es sol dir: any nou,vida nova. Però nosaltres, a part de desitjar el bon any, el comencem aprenent coses noves, i nosaltres ho hem fet aprenent, treballant la Primera Guerra Mundial.

  • Una de les activitats que vam fer, es titulava: Va ser culpable Alemanya de la Primera Guerra Mundial? 

En un principi, al sentir solament el nom de l'activitat, ja vaig pensar que seria algun document on t'explicava realment com era, però sempre diuen que no tot el que sembla és com tu penses. 
De que tractava l'activitat?

En una pàgina web hi havia una activitat que consistia en una simulació de la primera guerra mundial en que tu mateix et ficaves al paper del Kàiser Alemà i tenies una petita explicació sobre el que anava passant, i tu triaves una de les respostes que allà mateix hi havia.  A mesura que anaves contestant sobre el teu punt de vista, a dalt de la pàgina, et sortia un percentatge, i que significava? Doncs com menys percentatge tenies, menys d'acord estaves amb la personalitat del Kàiser per arribar a tenir o no la culpa de la primera guerra mundial.   • En acabar l'activitat de simulació, vam continuar a la mateixa pàgina on hi havia un còmic on explicava l'inici i el final de la Primera Guerra Mundial a través de dibuixos.
El còmic estava explicat en anglès, per tant, havíem d'anar traduint la poca lletra que hi havia a cada vinyeta i anar relacionant-ho amb totes les coses que ja sabíem. Hi apareixien els diferents països,al principi els que van començar a tenir problemes i van començar a lluitar, i fins al final, anaven apareixent països que no en volien saber res sobre la guerra però també van acabar implicats.
En general, les dues activitats m'han agradat bastant. Crec que d'aquesta manera, és pot entendre millor tot el que va passar en la primera guerra mundial, amb les coses òptiques sempre es queda més que no pas anar llegint sempre un text i acabar igual que has començat. Treballar aquest tema  així també és divertit, perquè a mesura que vas fent activitats, te'n dones compte que tot està lligat, i veus que realment sí has entès sobre que anava el tema.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada