dijous, 19 de febrer de 2015

LA REVOLUCIÓ RUSSAUna de les primeres activitats que vam fer relacionades amb la revolució russa, és fer un resum sobre la revolució per grups. Havíem sentit parlar sobre la revolució russa, i teníem algunes idees principals, però no vam entrar a profunditzar.


  • La revolució russa (1917) va ser un procés polític que va coincidir el mateix any amb la creació d'una república que va substituir el sistema tsarista, i que va portar a l'establiment de la Unió Soviètica. En aquesta revolució hi van haver dos fases: la revolució de Febrer, i la revolució d' Octubre. Els fets que van provocar aquesta revolució van ser diferents causes econòmiques, polítiques i social.
                                                                 


A continuació d'aquesta activitat, vam mirar una pel·lícula anomenada Animal Farm.

  • Tractava sobre una granja, on els animals tenien un amo que no els hi donava de menjar, i per tant els animals van decidir reunir-se i revolucionar-se contra ell. Van aconseguir que el amor no tornés a anar a la granja, i un porquet es va ficar al càrrec de tot, lluitant per la igualtat de tots, sense sentir-se ningú superior, però... el porquet va morir, i un altre va agafar el càrrec per si mateix i en va fer de la granja un "desastre", ja no lluitaven tots en les mateixes condicions, sinó que ell era el rei, i els demès havien d'obeir i estar al seu càrrec. 

       A mesura que anàvem mirant la pel·lícula, ens donàvem compte que moltes de les coses que            passaven, estaven relacionades amb la Revolució Russa. Com per exemple, quan es mor el                 porquet i un altre agafa el càrrec i ho torna tot en  una dictadura.

       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada