dimecres, 4 de maig de 2016

ACOMIADAMENT

Ja som a la primera setmana de maig, i això per nosaltres significa l'acabament d'una etapa: 2n de Batxillerat.
Durant el curs de història, hem anat estudiant diverses situacions sobre Espanya, i la última situació que hem estudiat ha sigut el fransquisme. Però el que analitzarè en la última entrada al blog sera tres aspectes diferents: la meva opinió sobre quan acaba la transició espanyola, la meva opinió sobre la democràcia a espanya i finalment em despediré definitivament del blog i de la història.


En opinió personal penso que la transició espanyola va arribar a la seva fi quan el govern del PSOE va agafar forma i va començar a funcionar, arrel de les bases del franquisme, que no hem de perdre de vista, ja que era un règim que d'un dia per l'altre era molt difícil d'eliminar, ja que ningú no tenia la suficient "ànima" per dirigir-se en contra de Franco i el règim que va imposar en aquell moment.

Continuant amb la meva opinió, el que en penso sobre la democràcia a espanya és que no considero que espanya sigui democràtica completament. Actualment s'han instaurat unes noves eleccions pel dia 26 de maig, a causa que els partits no es fiquen d'acord entre ells i no agrada que el PP va guanyar en les últimes eleccions, tot i així no les va arribar a guanyar per majoria absoluta; fet que també passava en l'etapa del franquisme amb els diferents partits. Espanya es veu clarament poc democtratitzada ja que la opinió dels individus de la societat no estan gaire ben valorats, ja que sempre estara per davant un líder del partit, que la majoria de la opinió de la societat, i en aquest cas, amb això no se li pot dir espanya democràtica.
Per acabar. Fa molts anys que realitzo l'assignatura de ihstòria al institut, des de la ESO fins a 2n de Batxillerat, però he de dir que no hi ha punt de comparació amb el que s'estudia anys enrere. Fins aquest curs no he arribat a estudiar la història de Espanya tal i com es diu, perquè estavem més centrats en temes més generals, pero trobo que estudiar la història del pañis en que en formem part no està gens malament, ja que de cultura i coneixements sempre se'n ha de tenir i mai van malament. Trobo que durant el curs he pogut aprendre bastantes coses, ja que tambè he de confirmar que no totes les recordo a dia d'avui, però alguna pinzellada de cada situació en podría fer, per tant, en conclusió sobre la història en tots els sis anys que l'he estat realitzant, als 17 anys puc afirmar que del tot bo no és pensar que la història no em servirà de res en un futur. Realitzar l'assignatura de història fins a dia d'avui m'ha fet canviar la meva visió sobre la típica i tòpica frase de molts estudiants: "història no em serveix de res."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada